Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

2000

Fantastic View

Barend Van Hoek /

Dan Geesin /

Esther Rots /

Fraser Geesin /

Fantastic ViewFantastic View
Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Saturday October 4th 1997, 20:00


X samen Academie De Fabriek


André Pielage / Cheryl Rohof / Frens Veldstra / Janus Grünspek / Jeroen T Gilde / Jessica Ehlebracht / Joncquil De Vries / Marcel Daëlmans / Marco Kirpensteijn(NL) / Onno Poiesz / Petra De Vries / Rogier Van Neerven / Sofy Wagenaar / Stephanie Steijn / Xander Trip

15 eindexamenstudenten van de Nederlandse kunstacademies 8 september tot en met 5 oktober. Evenals voorgaande jaren geeft De Fabriek een aantal studenten van de Nederlandse kunstacademies de kans om ervaring met hun latere beroep op te doen.

Dit jaar zijn het eindexamenstudenten die aan het begin staan van hun laaste jaar op de academie. Nadat in voorgaande jaren studenten uit allerlei jaren werden uitgenodigd, onder leiding van een docent zijn het dit jaar studenten die geheel afhankelijk zijn van hun eigen kunnen.De keuze van de studenten echter lag wel in handen van hun docenten.De studenten kunnen de werkperiode in De Fabriek gebruiken om aan te sluiten bij hun afstudeerwerk,of de gelegenheid aangrijpen om de (extra) mogelijkheden van De Fabriek te gebruiken en te onderzoeken.De keus is aan de studenten zelf, want de inhoudelijke kant van de werkperiode is uiteraard open. Een aantal deelnemers is van plan om hun eigen discipline uit de diepen, terwijl anderen diverse mengvormen en technieken gebruiken als tekenen, schilderen, performance en installatie.Daarnaast is het voor de studenten een gelegenheid om zich alvast aan het publiek voor te stellen.

Dankzij de goede contacten tussen De Fabriek en de academies kwam deze werkperiode op zeer korte termijn tot stand, want de academies zijn immers pas twee weken aan de gang. Voor De Fabriek is het niet alleen spannend om te zien waar hedendaagse jonge kunstenaars mee bezig zijn, maar is het ook interessant om te kijken of de werkwijze van de academies zelf tot andere resultaten leidt. Zo zijn er van de kunstacademie Breda vier studenten aanwezig, omdat die in hun eindexamenproject ook samenwerken. 

Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No