Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

1982

Muziek I

Huub Bogaers /

Sjak Palinckx /

Ad Peijnenburg /

Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Friday September 11th 2015, 00:00


Vuur


Bert Hermens(NL) / Snodevormgevers (NL) / Studio TTTVO (NL)

VUUR

Werken van Bert Hermens uit de periode 1975 - 2002
In de beeldende kunst in Zuid-Nederland heeft Bert Hermens (1944 -2012) een vooraanstaande positie ingenomen. Al in zijn studententijd in de jaren 70 was hij betrokken bij culturele organisaties. Daarna was hij o.a. lid van de Raad voor de Kunst en de BKR selectie commissie. In Eindhoven was hij een van de oprichters van De Fabriek. Vanaf 1991 streed hij voor het behoud van de Philips fabrieken in het centrum en de herontwikkeling daarvan tot cultureel centrum De Witte Dame. Als initiator van de Arctic Foundation zette hij zich in voor artistieke uitwisseling met vele kunstenaars van over de hele wereld.

 

In de expositie VUUR zijn niet alleen schilderijen, gouaches en grafische werken van Bert Hermens te zien, maar ook videoregistraties van een aantal van zijn projecten. Het geheel biedt een overzicht van zijn artistieke activiteiten en interesses in de periode 1975 tot 2002. Een centrale plaats in deze presentatie wordt ingenomen door een brandend houtvuur. Samen met de titel is dit een verwijzing naar een van zijn laatste en onvoltooide projecten waarin de vuurplaats - in veel culturen de ontmoetingsplek bij uitstek - een centrale rol speelde.

 

opening: Vrijdag 11 september vanaf 18.00 uur.
Om 19.00 uur is er een korte toespraak door Bram Hermens.

De tentoonstelling is te bezichtigen op: 12 en 13, 19 en 20, 26 en 27 september van 13:00 tot 17:00 uur.

 

curator:

Aloys van den Berk               
ruimtelijke vormgeving expositie:

Studio TTTVO         
vormgeving vuurplaats:

Snode Vormgevers           
adviescommissie:

Lies en Bram Hermens, Jos Wilbrink, Josef Blersch, Willem Jan Renders

Deze tentoonstelling kwam mede tot stand door financiele ondersteuning van: G.H.G. von Brucken Fock Fonds, Constant van Renessefonds.
De Fabriek wordt ondersteund door het Mondriaan fonds.

 

 

 

Expositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie VuurExpositie Vuurvoorkant uitnodiging 'Vuur'voorkant uitnodiging 'Vuur'
Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No