Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

1992

Taal

Eagide Rings /

Jan Merx /

TaalTaal
Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Saturday November 5th 2011 - Saturday November 12th


Voorbereiding installatie voor GLOW door Peter Vink


Peter Vink(NL)

Tijdens Glow te bewonderen op het TUE terrein in EIndhoven. Voorbereidingen de installatie van Peter Vink vonden plaats in de kelder van de Fabriek.

Project: S.J. van Embden monument
Locatie: Trappenhuis TU/e

Peter Vink baseert zijn installaties op de locatie waarin ze worden opgebouwd. Met behulp van licht benadrukt hij eigenschappen van de ruimte die anders vaak onopgemerkt blijven. Tijdens GLOW realiseert hij een werk in het zeshoekige trappenhuis onder het hoofdgebouw van de TU/e.

Het hoofdgebouw is ontworpen door architect en stedenbouwkundige S.J. van Embden (1904-2000), een van de invloedrijkste wederopbouwarchitecten van Nederland. Hij was tevens verantwoordelijk voor het masterplan van het TU/e-terrein. Voor de maatvoering van het hele complex heeft Van Embden niet de mens als uitgangspunt genomen, maar de afmetingen van een standaard Philips tl-buis.

De lengte van de tl-buis heeft ook de maatvoering van het trappenhuis bepaald. Vink brengt met driehonderd tl-buizen, die samen een zeshoekige kolom vormen, een ware ode aan Van Embden. Het programma waarmee de lampen aan en uit worden geschakeld, benadrukt het modulaire constructieprincipe, dat als een geheime code ten grondslag ligt aan het bouwwerk.

2011 Voorbereiding Installatie GLOW 2011 door Peter Vink
Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No