Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

1982

Eye watch-ching/ watch-ching

Lous America /

Geert Ingenhoven /

Jaap de Jonge /

Els Wijnen /

Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Friday April 2nd 2010, 19:00


The Periodic Kitchen


Tom Backe Rasmussen(NO)

Tom Rasmussen (1974 Denemarken), studeerde in 2007 af op de Rietveld Academie in Amsterdam. Sindsdien werkt en woont afwisselend in Nederland en Noorwegen (Oslo).
In 2009 was zijn werk al te zien in De Fabriek in de expositie Cryptocrystalline, waarin een samengestelde groep van Nederlandse en Noorse Kunstenaars samen hun werk presenteerde.
Het werk van Tom viel daarin gelijk op, zijn gebruik van materiaal in zijn 3d-collages en schilderingen vonden wij dermate interessant dat we hem nu de ruimte geven voor een Solo expositie.

In zijn nieuwe werk “The Periodic Kitchen” speelt hij met vormen en grenzen van landen en continenten in combinatie met maatschappelijk bekende iconen (twitter, Facebook, etc). Zijn werk is politiek getint, maar niet in de traditionele zin van het woord; het is een observatie van ideologieën en stromingen, zonder zijn persoonlijke voorkeuren te tonen in het werk. Tom wil met dit werk een platform creëren om na te denken over wat er om ons heen gebeurd zoals veranderende politieke verhoudingen, multinationals en globalisering.

Daarnaast zijn ook de wereldgeschiedenis, geografie en het internet een onderdeel van zijn werk . Vragen als:” Hoe is de realiteit opgebouwd?” en “ Hoe verhoud je je in deze wereld tot de werkelijkheid?”, zijn de vragen die Tom aan zichzelf stelt en vervolgens voorlegt aan zijn publiek.

Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No