Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

1982

What's going on

Rini Hurkmans /

What's going onWhat's going on
Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Friday August 19th 2011, 20:00


SchwarzRotGelb


Christian Henkel(DE) / Elisabeth Rosenthal(DE) / Falk Töpfer(DE) / Johannes Makolies(DE) / Kai Hügel(DE) / Marie Aly(DE) / Nicoll Ullrich(DE) / Oliver Matz(DE) / Paul Barsch(DE) / Svea Duwe(DE) / Tilman Hornig(DE)

Vrijdag 19 augustus om 20.00 uur bent u van harte welkom in De Fabriek Eindhoven voor de opening van: SchwarzRotGelb

Deze tentoonstelling is geïnitieerd door de Duitse Christian Henkel (1976). Hij nodigde tien Duitse, multidisciplinaire kunstenaars uit die net als hijzelf hebben gestudeerd aan de kunstacademie van Dresden.

Vanaf begin juli werkten de elf kunstenaars In de grote zaal van De Fabriek. Tijdens de tentoonstelling worden de resultaten van de werkperiode getoond. De kunstwerken variëren van beeldhouwwerken tot installaties, van schilderijen tot fotografie en van videoprojecties tot performances.

Deelnemende kunstenaars zijn:

Christian Henkel, Kai Hügel, Marie Aly, Elisabeth Rosenthal, Svea Duwe, Nicoll Ullrich, Tilman Hornig, Falk Töpfer, Oliver Matz, Johannes Makolies, Paul Barsch.

Alchemie

De kunstenaars wilden een culturele uitwisseling op gang brengen tussen Duitsland en Eindhoven. SchwarzRotGelb staat in de eerste plaats symbool voor de kleuren van de Duitse vlag. Maar het kan ook gezien worden als een symbool voor de drie fasen in de alchemie: om lood om te zetten in goud. De alchemist moet volgens de traditie achtereenvolgens de 3 fases voltooien om het Magnus Opus (ook wel het ‘Grote Werk’ genoemd) te kunnen maken. Schwarz/Zwart staat voor de kleur die de bereiding krijgt, Rot/Rood heeft te maken met de kleur die het metaal krijgt door verhitting en Gelb/Goud is de kleur die het materiaal aanneemt als het proces is voltooid. De titel SchwarzRotGelb staat symbool voor het werkproces van de kunstenaars in De Fabriek en hun zoektocht naar het ultieme kunstwerk.

Het project is mede mogelijk gemaakt door het Goethe Instituut, Amsterdam.

Opening

De tentoonstelling opent op vrijdag 19 augustus om 20:00 uur met performances, videoprojecties en een borrel. De expositie is te bezichtigen op zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus van 13:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

SchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbSchwarzRotGelbchristian-henkel,-marthousgallery,-amsterdam2010christian-henkel,-marthousgallery,-amsterdam2010
welding and grinding - ER at workwelding and grinding - ER at work
ER  - screaming her Ananas (pineapple)-songER  - screaming her Ananas (pineapple)-song
Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No