Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

2003

de Klok 8

Antoine Stemerding /

Arjan Janssen /

Barend Van Hoek /

Bart Westera /

Bertus Fridael /

Derk Thijs /

Iris Bouwmeester /

Koosjan Van der Velden /

Lieselot Ijsendoorn /

Lieven Hendriks /

Marc Claeijs /

Paul Hendrikse /

Simon Kentgens /

Teun Kok /

de Klok 8de Klok 8
Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Saturday May 31st 1997, 20:00


schilderijen


Alexandra Roozen / Floriaan Went / Luuk De Greef(NL) / Marleen Van Wijngaarden / Martijn Renier / Peter Van Bruggen / Ronald De Bloeme

Met het werk van initiatiefnemers Martijn Renier , Ronald de Bloeme , Alexandra Roozen en hun eveneens vier jonge collegas Florian Went, Luuk de Greef, Marleen van Wijngaarden, Peter van Bruggen werd een kijk op het schilderij anno '97 geboden.

Een zicht op het uiterst spaarzame gebruik van verf in de tekenachtige stijl van Luuk de Greef tot aan de schilderijproppen van Alexandra Roozen en de vette streken van Floriaan Went. Van kleine pictogramgelijkende afbeeldingen en beelden van anonieme personen in een haast helse architectuur tot aan een geschilderde archievering van plantenspuiten en cokesnuivende aardappeleters.

Ieders gedachten over en houding t.o.v dit medium werd in de werkperiode ter discussie genomen in de zoektocht naar een passende presentatiewijze. De zeven schilders trachtten zo het eilandenkarakter van zoveel 'groeps'-tentoonstellingen te doorbreken. Tevens werd het onderzoek gedreven door de vraag hoe de platte vlakken zich tot de ruimte moesten verhouden.

Een bepaalde selectie werd uiteindelijk uitverkoren tot de traditionele muur, terwijl het plubliek haar persoonlijke lievelingen al speurende kon opduiken in de balk van gestapelde en tegen elkaar leunende schilderijen. 

Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No