Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

1991

Alles Umsonst Aber nicht fur N.H.

Jürgen Voordeckers /

Alles Umsonst Aber nicht fur N.H.Alles Umsonst Aber nicht fur N.H.
Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Thursday February 6th 2014


RADIO VOICEMAIL


Floris Visser(NL)

RADIO VOICEMAIL   4 DEC 2013 – 16 APR 2014   INFO

Radio Voicemail - verborgen zendtijd op een inefficiënt medium - is een wekelijks radioprogramma van 2 minuten en is (tegen normaal tarief) te beluisteren via de voicemail van het telefoonnummer +31 (0)6 1973 60 48. Het programma kan bestaan uit geluiden, tekst, performances, collages. Ieder half jaar worden 20 kunstenaars gevraagd een uitzending te maken. Iedere woensdagochtend vindt de wissel plaats en is de nieuwe uitzending een week lang te beluisteren.
Bij wijze van aankondiging hangt er op 7 plekken in Nederland een steen aan de gevel met daarin alle uitzenddata en namen gegraveerd. Voorgaande uitzendingen word doorgeslepen met de slijptol, waardoor een actueel overzicht ontstaat als zwaarwichtige tijdsdocument. Met daarvoor heel veel dank aan Worm en Roodkapje in Rotterdam, Mediamatic en Paradiso in Amsterdam, KOP in Breda, De Fabriek in Eindhoven en Nest in Den Haag.
Radio Voicemail is een project van Floris Visser en wordt mogelijk gemaakt door de Worm Parallel University met een bijdrage van het Mondriaan Fonds.
www.radiovoicemail.nl

1
4-11 dec 2013
75B (Rens Muis & Pieter Vos)
Rens Muis en Pieter Vos zijn grafisch vormgevers en oprichters van 75B. Ze reageren op de designwereld met anti esthetiek, ruimte voor zijpaden en mislukking. Desondanks werken ze voor gerenommeerde instituten zoals het van Abbe Museum, het International Film Festival Rotterdam en Metropolis M. Outsiders in hun vakgebied, bagpackers in Dubai.
www.75b.nl

2
11-18 dec 2013
Gerard Herman
Gerard Herman maakt tekeningen, collages, radio, poëzie, rijdt tandemfiets, en oogt soms terloops hooliganesk. Een veelzijdige Vlaamse kunstenaar die doet waar hij zin in heeft en dat van absurdistische ondertoon voorziet. Van 11 - 17 december te beluisteren.
www.gerardherman.be

3
18-25 dec 2013
V&B
V&B, ofwel, Alex Jacobs & Ellemieke Schoenmaker: schilderijen, sculpturen en installaties in een soort opwekkende en magische wereld waarin zij vaak zelf een rol spelen.
www.vandb.info

4
25 dec 2013-1 jan 2014
Bebe Beliz
Geboren en opgegroeid in Istanbul woont Bebe Beliz sinds 2007 in Nederland. Haar performances zijn een vorm van escapisme. Ze bespeelt de ventilator in verschillende muziekformaties en voelt zich aangetrokken tot ongemakkelijke situaties.
http://bebebeliz.hotglue.me


5
1-8 jan 2014
Jan van den Dobbelsteen
Jan van den Dobbelsteen werkt al meer dan 25 jaar met geluid en geluidsinstallaties. Fundamentaliteit en metafysische krachten in materie vormen een spirituele, anarchistische en eclectische benadering van interdisciplinaire kunst.  
www.jadaland.org

6
8-15 jan 2014
O Tannenbaum
O Tannenbaum is een huiselijke bar in Berlijn en bakermat van avant-garde muzak, voordrachten, performances en allerhande samenscholing. In 2008 opgericht en uitgevoerd door Olivier Maarschalk en Pieter Kock van Olé Records.  
www.o-tannenbaum-berlin.de

7
15-22 jan 2014
Floris Visser
“Jeder Künstler ein Mensch” zei Kippenberger. Floris Visser legt zijpaden aan in het dagelijks bestaan en het publieke domein ten einde de wildgroei der rede een halt toe te roepen.
www.vlorisfisser.nl
8
22-29 jan 2014
Helmut Smits
Helmut Smits speelt met allerhande materialen en vindt in simpele zaken de veelzijdigheid. Hoogst origineel visueel ingesteld. Werken ogen aanvankelijk als een geniale vondst en blijken na bezinking ook nog een treffend commentaar.
www.helmutsmits.nl

9
29 jan-5 feb 2014
Joost Conijn
Kunstenaar. Avonturier. Uitvinder. Joost Conijn vloog met een zelfgebouwd vliegtuig naar Afrika en plaatste eerder een automatisch mechanisch openend hek in de woestijn van Marokko.
www.joostconijn.com

10
5-12 feb 2014
Bart Lentze
Bart Lentze, de drummende architect die bij voorkeur lange wandelingen maakt langs de grenzen van het bewoonbare.

11
12-19 feb 2014
Rosa Peters
Rosa Peters maakt machines en tekeningen van het samenvoegen van mentale structuren en locaties.
http://rosapeters.tumblr.com

12
19-26 feb 2014
Jonas Ohlsson
Jonas Ohlsson is multi. DIY, gevonden objecten, kleurrijke ruimte vullende collages en tekeningen die samen een soort twilightzone openbaren. Een vreugdekreet naar het leven en zijn ondoorgrondelijke wegen.
http://www.fffuck.org
13
26 feb-5 mrt 2014
Benny Sings
Benny Sings is pop buiten popcultuur. Multi instrumentalist, lover, producer en in samenwerking met talloze groten. Zoet als honing en eeuwig zoekende naar het goede.
www.bennysings.com

14
5-12 mrt 2014
Sebastiaan Schlicher
Sebastiaan Schlicher schept een donkere, chaotische, extatische en verborgen wereld met tekeningen, videos en audio opnames. Noise in een nabij-apocalyptisch tijdsbestek waarin de mensheid worstelt en vecht vanuit een peilloze diepte.
www.cultofsebastiaan.com

15
12-19 mrt 2014
Sander Breure & Witte van Hulzen
Sander Breure & Witte van Hulzen werken samen aan videos, audio en performances waarin universele thema’s en verlangens in een heldere, kalme beeldtaal worden gevat zonder uitgesproken richting te geven aan wat direct zichtbaar is.  
http://sanderbreure-wittevanhulzen.com/
16
19-26 mrt 2014
Gyz La Rivière & Jeroen S. Rozendaal
Gyz La Rivière ademt Rotterdam. Het is zijn inspiratiebron en zijn platform. Hij behoedt wat moet, zonder conservatisme en voegt toe wat vernieuwend en exotisch is. Jeroen S. Rozendaal heeft eveneens een lange en diepgaande geschiedenis met Rotterdam als filmmaker, schrijver, muzikant, radiomaker en publicist.
www.jeroenrozendaal.nl
www.gyzlariviere.nl

17
26mrt-2 apr 2014
Leonard van Munster
Leonard van Munster maakt installaties die evengoed avontuurlijk als poëtisch zijn. Eilandjes van gevonden materialen, een hut in de stad, een fata morgana onder een viaduct. Direct aansprekend én veelzeggend.  
www.leonardvanmunster.com

18
2-9 apr 2014
Danny Devos & Anne-Mie van Kerckhoven
Sinds de vroege jaren ’80 bekend als Club Moral maken de Vlaamse Danny Devos en Anne-Mie van Kerckhoven extreme performances en donkere noise. Agressie en radicaliteit als reactie op de softheid der 70’er jaren waarmee de grenzen van het mens-zijn worden opgezocht.
www.clubmoral.com

19
9-16 apr 2014
Benjamin Verdonck
De Vlaamse theatermaker en kunstenaar Benjamin Verdonck speelt met de theatraliteit van de openbare ruimte en de activistische vermogens van de kunst.
www.benjamin-verdonck.be

20
16-25 apr 2014
Jaap Blonk
Jaap Blonk is een van de weinigen ter wereld die integraal en nauwgezet de gehele Ursonate van Kurt Schwitters kan reciteren. Een ongelooflijk stemkunstenaar en energieke performer vol kracht én subtiliteit in concrete poetry. 
www.jaapblonk.com

Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No