Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

2013

De ‘schijnbare’ wereld en de transparantie van de dingen

Bart Prinsen /

De ‘schijnbare’ wereld en de transparantie van de dingenDe ‘schijnbare’ wereld en de transparantie van de dingen
Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Friday September 11th 2009, 20:00


Pictures in the Reflection of a Golden Horne take I


Henny Overbeek(NL)

Pictures in the reflection of a golden horn: Take #1
Opening: Zaterdag 12 september om 18:00 uur
Open: zondag 13 september 14:00 tot 17:00
De Fabriek is als ruimte uniek binnen Eindhoven en de regio. Door haar schaal en indeling leent het zich voor grote projecten die elders niet uitgevoerd zouden kunnen worden. Minstens zo belangrijk is de vrijheid die de kunstenaar krijgt om te experimenteren in de ruimte waarin praktisch alles is toegestaan. Het proces is voor De Fabriek van even veel waarde als het eindresultaat. De Fabriek streeft er dan ook naar om dit proces inzichtelijk te maken voor het publiek, teneinde een breder en diepgaander beeld te geven van de hedendaagse kunst.

Pictures in the reflection of a golden horn is de titel van de werkperiode van Henny Overbeek in de Fabriek (24-08 t/m 03-10). Take 1 bestaat uit een solopresentatie van Overbeek’s werk en opent op zaterdag 12 september om 18:00 uur in de Fabriek, Eindhoven. De titel van de expositie is geleend van Saxofoonkolos Sonny Rollins, die in de regel zijn beste werk deed en doet in de vorm van lange intense improvisaties. Voor Overbeek is de improvisatie in de ruimte het uitgangspunt tijdens deze werkperiode van 6 weken. Take #1 is een collage van Overbeek’s werk, dat zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een explosieve mix van shilderijen, foto’s, collages, publicaties, openbare interventies en jazz in de ruime zin van het woord. “RICH MAN BURNS CASH!” Overbeek leent en neemt zijn beelden en teksten uit diverse bronnen om ze vervolgens met grote precisie door te werken, te vervormen en te combineren tot de taal die hij wil spreken. Deze taal ontleent zijn eigenheid en frisheid vooral aan de vreemde interculturele combinaties van beeld en betekenis die samen een wereld creëren waarin obscure rituelen hand in hand gaan met religie, revolutie, Afrikaanse tabloid headlines, en natuurlijk jazz.

Voor Take #2 zal Overbeek een flink aantal kunstenaars en vormgevers vragen om samen met hem verder te improviseren in de ruimte, om op die manier tot een eindpresentatie komen op zaterdag 03 oktober. Informatie over deze presentatie volgt binnenkort.

Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No