Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

2005

Process Space international Art Festival Balchik Bulgarije

Lidwien Kraakman /

Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Saturday January 24th 1998, 20:00


Hook and Eye


Hayley Newman

De performance van Hayley Newman bevat geen verhalende elementen. Haar intentie ligt op een abstracter niveau; ze wil niets vertellen, maar een gevoel losmaken. Het publiek mag zich slechts bewust zijn van haar lichaam als vorm, als medium los van de persoon. Ze probeert de grenzen van het lichaam te doorbreken. Om dit te bereiken beweegt Hayley zich in het zwart gehuld tegen een zwarte achtergrond waarbij de belichting slechts de contouren prijsgeeft en haar ingenieuze 'klittenkostuum' voorzien van microfoons en haar gemotoriseerde schoenen bij iedere beweging geluiden voortbrengen.
Auteur: HAYLEY NEWMAN
url:
138
Titel Werk: BEDWYR WILLIAMS
Datum: 1998-01-01
Omschrijving: Box Clever!

Bedwyr Williams heeft de grote ruimte van De Fabriek benut om zijn visie op zijn persoonlijk leven vorm te geven. Dagelijks fietst hij naar zijn werk, waar hij in een ondergrondse kantoorruimte zonder daglicht wacht op zijn orders die bestaan uit het inruimen en transporteren van vrachtjes. De tussenliggende uren gebruikt hij om na te denken, inspiratie op te doen en te tekenen. Een veel betere omgeving dan een atelier, vind hij zelf.

De indrukken die hij opdoet tijdens zijn werk en de fantasieën tijdens het fietsen, heeft hij in De Fabriek verbeeld in schilderijen en tekeningen aan de wanden. Deroute die hij dagelijks fietst is symbolisch op de vloer weergegeven in de vorm van een enorme acht: een oneindige 'indoor'route die Bedwyr rustig fietst, terwijl het publiek voor het stoplicht wacht tot de jonge kunstenaar voorbij is. Box Clever! 

Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No