Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

1987

Happy Floor GmbH

Gereon Lepper /

Happy Floor GmbHHappy Floor GmbH
Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Friday June 26th 2009, 20:00


COM/PLOT


Geert Jan Van Ouwendorp(NL) / Janne-Wieke Mansens(NL) / Joris Van Laak(NL) / Klaas Koetje(NL) / Kor Smeenge(NL) / Maarten Quaijtaal / Sjef Meijman(NL) / Sylvia Baladron(NL)

De Fabriek werk ruimte voor experimentele kunst, heeft Kor Smeenge gevraagd zes weken in de ruimtes te komen werken aan een totaal installatie van drie delen.

Kor Smeenge is afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Groningse Minerva Academie. Hij maakt dynamische beelden, generatieve kunst, geluidsinstrumenten met interactieve kinetische elementen. Maar naast deze beelden houdt Kor zich ook bezig met totaal installaties die meer weg hebben van een theatrale setting. Kor Smeenge gebruikt dan de ruimte in zijn totaalheid en zijn werk is dan sociaal geangageerd maar ook recalcitrant en recht voor zijn raap.

De Installatie, Com/Plot is een ruimtelijk experiment van Kor Smeenge en Geert Jan van Ouwendorp.

Centraal staat een zich almaar uitbreidende scene waarin publiek

gaandeweg deelgenoot wordt gemaakt van de uiteindelijke scene/plot. Het is tot op zekere hoogte interactief, d.w.z. de aanwezigheid van publiek wordt aangewend om de scene te voorzien van beeld, geluid en veranderingen in de vormgeving van de ruimte. Com/plot bestaat uit drie aktes elke keer wordt de setting uitgebreid met een nieuwe laag. Dit plot is plooibaar, de scene buigt mee

Com/Plot is een schuilkelder voor de velen die die nog heel zijn en niets te betekenen hebben en bij wie hun dood een samenvallen zal zijn van henzelf en hun betekenisloosheid. Een wereld die nergens over gaat en toch moet blijven voortbestaan in het belang van de mensheid. Een satirische dystopie.

Als een plug-in performance-installatie ontvouwt zich een audiovisuele wasteland in drie aktes.

Com/pact zaterdag 13 juni / 20.00 uur
Com/plot zaterdag 27 juni / 20.00 uur
Com/plex vrijdag 3 juli 20.00 uur

Met bijdrage van: Maarten Quaijtaal, Iwan & Han, Klaas Koetje, Joris van Laak, Sjef Meijman, Janne Wieke Mansens, Sylvia Baladron.

Kor Smeenge – www.materializer.nl

Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No