Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

2008

Bierproeverij

Piet Bergman /

Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Friday March 23rd 2012, 20:00


Buiten de lijnen 02


Anouk Bax(NL) / Gam Bodenhausen(NL) / Jos van der Sommen(NL) / Simon Schrikker(NL) / Steve Napier(NL) / Ckoe (NL) / Griet Menschaert(BE) / Marissa Evers(NL) / Gijs Kast(NL) / Rob Bouwman(NL) / Stephan van Hesteren(NL)

De tentoonstelling wordt op vrijdag 23 maart om 20:00 uur geopend naar het grootte succes van vorig jaar getiteld:"Buiten de lijnen" .Talentvolle tekenaars gaan de muren van de fabriek met wilde handgebaren te lijf.

Deelnemers:

Anouk Bax, Simon Schrikker, Jos van der Sommen, Ckoe, Griet Menschaert, Marissa Evers, Gijs Kast, Rob Bouwman, Steve Napier, Gam Bodenhausen, Stephan van Hesteren en Teun Jansen.

Deze opening wordt extra feestelijk door de muzikale teken performance van:


Ckoe & Pinipini


Mocht je de opening niet halen is de expositie nog te bezichtigen op Zaterdag 24 / Zondag 25 maart en op Zaterdag 31 maart / Zondag 1 april.  van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Buiten de lijnen

 

Vanaf begin maart hebben twaalf kunstenaars gewerkt aan een tekening op een van de zijwanden van De Fabriek. Elke kunstenaar had een deel van de wand (gescheiden door steunpilaren) ter beschikking van twaalf vierkante meter. Hier werd direct op de wand met potlood, pen, stift of krijt een tekening gemaakt. In de monumentale ruimte van De Fabriek kunnen bezoekers het resultaat zien en ervaren van het intieme, arbeidsintensieve en fysieke proces van het tekenen op groot formaat.

De tekenaars zijn afkomstig uit Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Den Bosch en Eindhoven. Iedere kunstenaar gaf naar eigen inzicht invulling aan het thema buiten de lijnen. De werken ontwikkelden zich als natuurlijk organismen, die kort na het ontstaan vernietigd worden of sterven, zoals sommige dierensoorten met een kort, intens leven. Dit tijdelijke is wat de kunstenaars bindt. Iedere tekening zal na het presentatieweekend weer overgeschilderd worden. De tekeningen gaan van figuratief naar abstract, van zwart-wit naar kleur, van introvert naar expressief. Normaal werken de afzonderlijke kunstenaars in de beslotenheid van hun atelier, maar voor dit project werkten de kunstenaars samen om Buiten de lijnen van De Fabriek te gaan.

Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 2Buiten de lijnen 02Buiten de lijnen 02
Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No