Go Back (esc)

BAARSSTRAAT 38
5615 RG, EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
+31 (0)40 255 15 30
INFO@DEFABRIEKEINDHOVEN.NL

ABOUT

CONTACT

APPLICATIONS

SEARCH

FILTER

RANDOM
ARCHIVE

2011

Blender #8 USA Electro Night

Tristan Shone /

Blender #8 USA Electro NightBlender #8 USA Electro Night
Sign up for our newsletter:
View mobile versionView mobile version

Friday December 20th 2019, 20:00


Amazigh, Residency Mickey Yang, Katrein Breukers


Katrein Breukers(NL) / Mickey Yang(NL)

Amazigh 

Op 20 december 2019 opent de tentoonstelling ‘Amazigh’, een samenwerking tussen Mickey Yang en Katrein Breukers. Een duo expositie met nieuw werk dat zij in november en december ontwikkelden in de Fabriek naar aanleiding van hun oriëntatiereis door Marokko. Geïnspireerd door ambachten, tradities en het landschap trokken Katrein en Mickey naar Marrakesh, de omliggende dorpen en het Atlas gebergte en zijn ze naar de Sahara afgereisd om kennis te maken met lokale ambachtslieden, de hedendaagse kunstscene en met Marokkaanse tradities in relatie tot de visuele – en materiële cultuur.

De titel Amazigh is geïnspireerd op een reeks terugkerende dilemma’s die voortkomen uit misinterpretaties tijdens deze reis. ‘Amazigh88888888’ was het wifi wachtwoord in een van hun verblijven. Samen met andere toeristen moesten ze lachen om dit woord waarvan ze allen dachten dat het misschien verkeerd gespeld was.

Deze verwarring was kenmerkend voor het willen begrijpen van een land dat je als toerist vluchtig bezoekt, waardoor vluchtige impressies worden ontdaan van hun context en achtergrond informatie. Tijdens de voorbereiding vielen ze voor de mooie foto’s op websites met prachtige landschappen, tegelijkertijd wisten ze tijdens hun bezoek niet altijd hoe ze oprechtheid en authenticiteit konden onderscheiden van toeristische aanpassingen. Het was hun intentie om als een bewuste reiziger met respect voor het land Marokko, zijn inwoners, de cultuur, religie en tradities te duiken. Om af en toe te worden geconfronteerd met hun toeristische onwetendheid maar ook verwonderd te raken over de Arabische cultuur. 

Het spelen met misinterpretatie ligt aan de basis van de tentoonstelling Amazigh. Niet te verwarren met het engelse woord ‘amazing’ maar te verwijzen naar de oorspronkelijke nomadische bewoners van Marokko. In de presentatie zijn de reis, elkaars werk, de monumentale presentatieruimte en de bezoekers met elkaar verenigd. “De presentatie benaderen Katrein en Mickey als een speelruimte waarin gereflecteerd wordt op elkaars praktijk dat nieuwe experimenten in werking brengt. Hierin zien ze overlapping in het gebruik van materiaal, het manipuleren van context en performatieve elementen en soms een humoristische inslag. We verwachten dat de samenwerking een dynamische vormentaal oplevert”. 

---

Katrein Breukers (1991) studeerde in 2013 af aan de docentenopleiding voor beeldende kunst en vormgeving FHK in Tilburg en deed een Master opleiding Fine Art aan het St.Joost. In 2017 won ze de AG kunstprijs, in 2018 resideerde ze bij het EKWC en momenteel doceert ze aan de KABK. Haar werk was eerder te zien bij Hotel Maria Kapel, Hoorn en bij Billytown, Den Haag.
www.katreinbreukers.com 

Mickey Yang (1988) studeerde in 2015 af aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag. In 2017 werkte zij als artist in residency bij Beeldenstorm/Daglicht een werkplaats in Eindhoven. Haar werk was eerder te zien bij P/////akt, Unfair Amsterdam, Kunstvereniging in Diepenheim en het GEM, Kunst Museum in Den Haag. 
www.mickeyyang.nl

Opening: Vrijdag 20 December, 20:00 uur
Open: Zaterdag 21 december en zondag 22 december 13:00 - 17:00 uur
Vrijdag 27 december: Artist Talks, 20:00 uur
Zaterdag 28 december en zondag 29 december 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag 4 januari en zondag 5 januari 13:00 - 17:00 uur

 


#defabriekedhv #residency #DeFabriek De Fabriek Eindhoven

20-12-2019-1 mickey Yang Katrein Breukers
Looks like you are on a mobile device

Would you like to continue on our mobile website?

Yes
No